Voedingswaarden en Ingrediënten

Voedingswaarden

Deze lijst geeft de voedingswaarde aan van een hoge kwaliteit chocolade per 100 gram:

  Pure Chocolade Melk Chocolade Witte Chocolade
Voedingsstoffen      
Proteïne 3,2 g 7,6 g 7,5 g
Vetten 33,5 g 32,3 g 37,0 g
Koolhydraten 60,3 g 57,0 g 52,0 g
Lecithine 0,3 g 0,3 g 0,3 g
Theobromine 0,6 g 0,2 g -
Mineralen      
Calcium 20 mg 220 mg 250 mg
Magnesium 80 mg 50 mg 30 mg
Fosfor 130 mg 210 mg 200 mg
Micronutriënten      
IJzer 2,0 mg 0,8 mg snufje
Koper 0,7 mg 0,4 mg snufje
Vitamines      
A 12 µg 90 µg 66 µg
B1 0,06 mg 0,1 mg 0,1 mg
B2 0,06 mg 0,3 mg 0,4 mg
C 1,14 mg 3,0 mg 3,0 mg
D 1,3 µg 1,8 µg 0,4 µg
E 2,4 mg 1,2 mg snufje
Calorieën      
Kilojoules (Kj) 2320 2300 2380
Kilocalories (kcal) 555 550 570

(1 µg = 1 miljoenste van een gram)

Ingrediënten 

Hieronder vind u een overzicht van de ingrediënten per type chocolade.

Ongezoete chocolade

  • 100% cacao massa (chocoladelikeur), ongezoet;
  • verschillende hoeveelheden cacaoboter.

Pure chocolade

  • 35-99% cacaomassa (chocoladelikeur), ongezoet;
  • tot 12% melkpoeder;
  • suiker;
  • Pure chocolade bevat min. 18% cacaoboter.

Melk chocolade

  • minstens 10% cacaomassa (chocoladelikeur), ongezoet;
  • minstens 12% melkpoeder;
  • minstens 3,39% melkvet;
  • suiker;
  • Melk chocolade bevat min. 25% cacaoboter.

Wittechocolade

  • minstens 20% cacaoboter;
  • minstens 14% melkpoeder;
  • minstens 3,5% melkvet;
  • verschillende hoeveelheden suiker
  • geen cacaomassa (chocoladelikeur) toegevoegd.