Krak Chocolade
Krak is ontstaan nadat Mark Schimmel jarenlang als banketbakker en restaurant-patissier met het veelzijdige (en tevens zijn favoriete) product chocolade heeft gewerkt. Voorafgaand aan zijn avontuur met Krak Chocolade heeft Mark ruime ervaring als banketbakker en chef de patisserie gewerkt op het hoogste niveau. Mark weet al vanaf begin af aan dat chocolade zijn grote passie is. In een 2-tal toprestaurants waar Mark heeft gewerkt werd gewerkt met de duurste kaviaar, de beste wijnen en de lekkerste truffels, maar niet met de beste of zelfgemaakte chocolade. Dit zette hem aan het denken, dit moest anders!
Mark kocht 2 kleine chocolademachines en ging experimenten met het maken van eigen chocolade. Dit leverde, na jaren perfectioneren, de chocolade op waar Krak bekend om staat: Chocolade zoals chocolade bedoeld is! Ieder type cacao heeft zo zijn eigen bewerking; de ene cacaoboon moet iets korter op hogere temperatuur gebrand worden terwijl de andere wat langer gewalst moet worden om de aroma’s het best tot zijn recht te laten komen. Nu is Krakchocolade een professionele chocolademaker. Krak heeft reeds 20 verkooppunten in Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk.