Georgia Ramon

In mei 2015, vervulde de Duitse Georg Bernadini (auteur van het grote naslagwerk over chocolade ' CHOCOLATE - THE REFERENCE STANDARD' ) samen met zijn levenspartner Ramona Gustmann zijn lang gekoesterde droom om een eigen chocoladecompagnie op te richten. De kunstige chocolade van Georgia Ramon was geboren! Terwijl Ramona zich bezighoudt met de marketing en financiën, beheert Georg de productie van het donkere goud.

Georg Bernadini, geboren 9 september 1967, heeft een Italiaanse achtergrond met veel familieleden die restaurants bezaten. De passie voor de culinaire ambacht was al van jongs af aan aanwezig en de droom een eigen bedrijf op te zetten met betrekking tot chocolade was al op jonge leeftijd ontsproten. In 1984 startte zijn carriëre bij de Konditorei Müller-Langhardt in Bonn. In meerdere Duitse Konditoreien had hij ervaring opgedaan toen hij in 1987 naar Frankrijk getrokken werd, waar hij glorie verwierf. Vervolgens keerde hij weer terug naar Duitsland, waar hij zeer intensief en met vele verantwoordelijkheden samenwerkte met de chocoladeproducent Oliver Coppeneur, bij Confiserie Coppeneur et Compagnon van november 1992 tot juni 2010 en zich verdiepte in de productie van bean-to-bar-chocolade, die toen net opkwam.

Na 27 jaar ervaring in de grootste branches van de chocolade-industrie en de patisserie, schreef hij een groot naslagwerk van ruim 900 bladzijden, waarin hij zijn grote schat aan kennis toepast op het beoordelen van de vele producten waarmee hij in aanraking is gekomen. In 2015 richtte hij Georgia Ramon op, waarmee hij zijn vakmanschap en ervaring in een stuk bijzondere chocolade met u deelt.

Sorteer op
 • Georgia Ramon - Carolina Reaper 70%
  Georgia Ramon - Carolina Reaper 70%

  Deze chocolade is bereid met Carolina Reaper, de scherpste chilipeper ter wereld. Met gemiddeld 1.569.300 op de schaal van Scoville. Dus u bent gewaarschuwd! Deze reep is niet egschikt voor kinderen, zoals op de reep al staat…

  € 6,75
 • Georgia Ramon - Halen Môn zoutvlokken 70%
  Georgia Ramon - Halen Môn zoutvlokken 70%

  De door Georgia Ramon gebruikte pure chocolade is een mengsel van cacao uit de Dominicaanse Republiek en uit Ghana (ABOCFA Coöperatie).

  Halen Môn® is een onderneming uit Wales die o.a. op traditionele wijze zeezout wint bij…

  € 6,75
 • Georgia Ramon - Espresso 70%
  Georgia Ramon - Espresso 70%

  De espressobonen (robusta en arabica) worden zolang gemalen dat ze vloeibaar worden en een eenheid vormen met de aromatische cacao. Tot een wel zeer bijzondere chocolade.

  Gewicht: 50 gram

  Cacao: 70%

  € 6,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
 • iDEAL
 • PostNL
© 2013 - 2021 VANROSELEN Fine Chocolates | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel