Georgia Ramon

In mei 2015, vervulde de Duitse Georg Bernadini (auteur van het grote naslagwerk over chocolade ' CHOCOLATE - THE REFERENCE STANDARD' ) samen met zijn levenspartner Ramona Gustmann zijn lang gekoesterde droom om een eigen chocoladecompagnie op te richten. De kunstige chocolade van Georgia Ramon was geboren! Terwijl Ramona zich bezighoudt met de marketing en financiën, beheert Georg de productie van het donkere goud.

Georg Bernadini, geboren 9 september 1967, heeft een Italiaanse achtergrond met veel familieleden die restaurants bezaten. De passie voor de culinaire ambacht was al van jongs af aan aanwezig en de droom een eigen bedrijf op te zetten met betrekking tot chocolade was al op jonge leeftijd ontsproten. In 1984 startte zijn carriëre bij de Konditorei Müller-Langhardt in Bonn. In meerdere Duitse Konditoreien had hij ervaring opgedaan toen hij in 1987 naar Frankrijk getrokken werd, waar hij glorie verwierf. Vervolgens keerde hij weer terug naar Duitsland, waar hij zeer intensief en met vele verantwoordelijkheden samenwerkte met de chocoladeproducent Oliver Coppeneur, bij Confiserie Coppeneur et Compagnon van november 1992 tot juni 2010 en zich verdiepte in de productie van bean-to-bar-chocolade, die toen net opkwam.

Na 27 jaar ervaring in de grootste branches van de chocolade-industrie en de patisserie, schreef hij een groot naslagwerk van ruim 900 bladzijden, waarin hij zijn grote schat aan kennis toepast op het beoordelen van de vele producten waarmee hij in aanraking is gekomen. In 2015 richtte hij Georgia Ramon op, waarmee hij zijn vakmanschap en ervaring in een stuk bijzondere chocolade met u deelt.

Sorteer op
 • Georgia Ramon - Kaffee & Kakao Nibs 55%
  Georgia Ramon - Kaffee & Kakao Nibs 55%

  In deze melkchocola is het hele aroma van de koffieboon gevangen. De koffiebonen (Bench Maji) zijn zo lang gemalen tot ze, met de cacao, vloeibaar werden. De toegevoegde nibs van cacao uit de Dominicaanse Republiek geeft een extra…

  € 6,25
 • Georgia Ramon - Haiti Pisa Farmers 58%
  Georgia Ramon - Haiti Pisa Farmers 58%

  Onder de naam PISA (Produits des Iles SA) startte de familie Dufort een productiefaciliteit in het noorden van Haïti, het centrum van de cacaoteelt. PISA telt thans meer dan 1500 aangesloten boeren.

  Aroma: mild-crèmig met een…

  € 6,25
 • Georgia Ramon - Pistachenoten Vegan 44%
  Georgia Ramon - Pistachenoten Vegan 44%

  Veganistische lichte chocolade, gemaakt met koudgeperste amandelmeel uit Sicilië. Dat veredelt met zacht geroosterde en gezouten pistachenoten, eveneens van Sicilië.

  Ingrediënten:
  Cacaoboter, oersuiker (ruwe rietsuiker)…

  € 6,25

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
 • iDEAL
 • PostNL
© 2013 - 2021 VANROSELEN Fine Chocolates | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel