Proeverij

Wij kunnen voor u een chocoladeproeverij op maat organiseren! Denk bijvoorbeeld aan onze overheerlijke handgemaakte bonbons gecombineerd met een bijzondere thee. Andere drankcombinaties zijn ook mogelijk.

Heeft u specifieke wensen, voor uw volgende bedrijfs- of familieuitje, neem contact met ons op voor een offerte. Wij verzorgen dit geheel voor u vanaf 6 personen of meer. 

U krijgt een uitgebreide uitleg over chocolade, bijvoorbeeld over de geschiedenis en het productieproces. Maar nog belangrijker natuurlijk bij een proeverij is het proeven!

In elk stukje chocolade zijn complexe smaken (wel 400), en structuren te ontdekken. Dit vergt echter wat tijd en geduld.

Bij het proeven chocolade zijn zowel het uiterlijk, de geur, een krokante breuk en het mondgevoel van belang;

Het Uiterlijk:

Chocolade van hoge kwaliteit heeft een roodbruine of diep bruine kleur en is nooit zwart. Dit zou betekenen dat de cacaobonen te lang zijn gebrand.

De Geur:

Ruik voordat u eet – geur is één van de belangrijkste ’memory triggers’ - en probeer de betoverende aroma’s te identificeren. Er mogen geen vieze of eigenaardige luchtjes aan zitten.

Een Krokante Breuk:

Goede chocolade moet breken met een krokante knak. Als hij uit elkaar valt en geen harde breuk heeft is de chocolade waarschijnlijk niet goed voorgekristalliseerd (getempereerd) en/of is de hoeveelheid plantaardig vet te hoog.

Het Mondgevoel:

Geniet van de ervaring van smeltende chocolade op uw tong. Chocolade is het enige voedingsmiddel dat smelt bij lichaamstemperatuur en als het helemaal gesmolten is moet er alleen een zachte en romige textuur in de mond achterblijven. Gebruik de tong om de chocolade door de hele mond te verdelen, haal diep adem door de neus om alle smaken te ontwikkelen en proef dan de verrassende complexiteit van de chocoladesmaak. En hoe vaker je proeft en je openstelt voor verschillende soorten chocolade hoe beter je geniet van deze complexiteit.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • iDEAL
  • PostNL
Ā© 2013 - 2020 VANROSELEN Fine Chocolates | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel