Cacao Soorten

De smaak van chocolade wordt bepaald door verschillende soorten factoren:

  • verscheidenheid en herkomst van de cacaobonen
  • de bodemgesteldheid en klimaatcondities
  • het fermentatie- en brandproces

Hieronder een overzicht van de belangrijkste cacaosoorten en hun herkomst:

Cacaoboon soortHerkomstBeschrijving
Criollo

Java

 

Madagascar

Venezuela

De Criollo is de volmaakste diamant van alle cacaoboon soorten. Deze boon heeft de meest delicate, gebalanceerde en zachte smaak maar is heel vatbaar voor ziektes. De boon is goed voor 5-10% van de wereldproductie.
Trinitario

Grenada

 

Haïti

Jamaica

Trinidad

Venezuela

De Trinitario komt oorspronkelijk uit Trinidad. Vanwege zijn subtiele, fijne kwaliteit wordt deze soort vaak gebruikt voor het blenden. Valrhona echter, maakt een overheerlijke chocolade van deze boon. De wereldproductie van de Trinitario is ongeveer 10-15%.
Forastero

Ivoorkust

 

Ghana

Sao Thomé

De Forastero is de meestverspreide cacaoboon ter wereld. Hij heeft grotere peulen en is veel meer resistent tegen ziektes. Vanwege de mindere kwaliteit en toch sterke, ferme en volle smaak wordt de boon veel gebruikt voor het blenden. Goed voor meer dan 80% van de wereld cacao productie en komt hoofdzakelijk uit Afrika.

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • iDEAL
  • PostNL
© 2013 - 2020 VANROSELEN Fine Chocolates | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel