Forastero

Deze boon wordt wereldwijd het meest gebruikt; bijna 80% van de chocolade is afkomstig van dit type boon en wordt daarom ook wel de ‘bulk cacao’ genoemd. De boom is rijk aan vruchten, niet ziektegevoelig en groeit daardoor makkelijk. Chocolade van de Forastero boon is licht, een beetje bitter, met een aantal aardetinten. Hoewel oorspronkelijk afkomstig uit de Amazone zijn er nu wereldwijd vele soorten Forastero bonen. De meest bekende komen uit Brazilië en West-Afrika. De naam dankt de boon aan zijn importeurs: ‘Forastero’ betekent ‘buitenlander’ in het Spaans. Bekende ondersoorten van de Forastero zijn: Nacional, Arriba of Amenolado.

Forastero-cacao-bean-Chocopedia-300x150.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • iDEAL
  • PostNL
© 2013 - 2020 VANROSELEN Fine Chocolates | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel