Solkiki - Costa Esmeraldas 70%
Onderscheidingen:
2019 - Cacao of ExcellenceDe enige Ecuadoriaanse cacao die deze prijs heeft gewonnen.
De 70 + 0 vertegenwoordigt een voorbeeldige toegankelijke Ecuadoriaanse Dark. Vooral tonen van bramen en koekjeskruiden stijgen naar de top van deze reep en doorbreken de fantastische rijke ronde chocoladeachtige basis. Gevaarlijk lekker!
Als we 70% noemen, is de '%' een combinatie van de cacaoboon en de toegevoegde cacaoboter. Dit is 70 + 0 omdat we nul boter toevoegen. Als je 15% cacaoboter toevoegt, heb je een reep van 55 + 15. Wat 70% je met zekerheid vertelt, 30% suiker. Zoveel is zeker!
Na jarenlang cacao uit Ecuador te hebben beoordeeld, zijn we doorgegaan met het zoeken, vinden en benaderen van de heer Freddy Salazar voor een monster. We werden overweldigd door onze eerste tests en bestelden een bulklading uit Freddy's nevelwouden van Costa Esmeraldas - aan de noordwestkust van Ecuador, 130 mijl ten westen van Quito.
Kort nadat onze zending in 2019 arriveerde, werd deze cacao door het Cacao of Excellence-programma erkend als World Top 50. We zijn er trots op dat we het eerste team in Europa zijn dat met zijn cacao werkt.
Het landgoed van Freddy is slechts 6 jaar oud - gelegen op een ex-veeboerderij. Zeer steile, weelderige, gelaagde hellingen maken het dagelijkse werk ingewikkeld, maar het klimaat blijft het hele jaar door vrij stabiel met een kort nat seizoen en mistige, druilerige zomers in de toepasselijk genaamde Cloud Forests. Minimale temperatuurschommelingen betekent dat consistentie beter haalbaar is. Het beheer van de cacaoboomgaarden zorgt voor meer dan 40 voltijdse banen in de lokale gemeenschap van het landelijke Esmeraldas.