Heinde & Verre - Bold Brazil Puur 71%
Deze Braziliaanse cacao heeft zoveel smaakprofielen dat we het niet kunnen laten om er een royale en meerlagige mondbeleving van te maken. Zodra het begint te smelten, ontdekt u frisse hints van kersen, sinaasappel- en diep zwarte chocoladesmaken die u kunnen herinneren aan de beroemde Schwarzwälder Kirschtorte. Wanneer je de tijd neemt, blijft de chocolade continu om meer complexiteit te leveren en levert het smaken van bloemen, koffie, hout en wat ahornsiroop op de achtergrond. Allemaal nauw met elkaar verbonden door een ietwat ruige textuur.
Heinde & Verre betekent "dichtbij en ver weg". Met de lokaal geproduceerde Nederlandse bietsuiker kan de biologische Braziliaanse cacao volledig worden gewaardeerd. Deze boon wordt verbouwd door de Coopoam-boerencoöperatie in het Pará Amazonegebied. Alle Heinde & Verre-repen worden lokaal vervaardigd in Rotterdam met behulp van slow food-technieken en traditionele Nederlandse braadprofielen.
• Donkere chocolade, 71% cacao
• Cacao-oorsprong: Brazilië, Pará, Amazonegebied
• Landbouwcoöperatie: Coopoam
• Bietsuiker uit Nederland